Workflow Huwelijk

Voorbereiding van het huwelijk

Alle details voor de aanvang van het huwelijk en ter voorbereiding van een vlekkeloos verloop van de dag.

. . .

Pre-wedding fotosessie

Fotosessie in casual sfeer, eventueel samen met kinderen of dierbare huisdieren. Op leuke locatie in omgeving van huis of plaats die betekenis heeft voor koppel. Doel is elkaar wat beter te leren kennen, fotograaf kan wat tips geven waarop te letten, wat zeker niet te doen enz.

Bij voorkeur kiezen jullie zelf een locatie dat voor jullie betekenis heeft of jullie zelf mooi vinden. Als fotograaf leer ik graag nieuwe plaatsen kennen. Zo wil ik vermijden dat deze fotosessies altijd op dezelfde locatie doorgaat.

De mooiste foto’s worden in een persoonlijke online galerij geplaatst.

Als koppel ontvang je 10 download credits voor download van de favoriete foto’s op hoge resolutie. Foto’s kunnen worden gebruikt voor opmaak uitnodigingskaarten, decoratie op huwelijk (bvb menukaart).

Wij kunnen de opmaak en druk ook voor u verzorgen indien gewenst (offerte op maat).

Duurtijd: +- 1 uur

Te bespreken: Aan welk e-mailadres mag persoonlijke toegang tot galerij worden gekoppeld?

Persoonlijk gesprek met koppel

Ik kom bij jullie thuis of we spreken af in Mechelen om het dagverloop en indeling van de dag te bespreken. Dit is belangrijk om te weten wie zich waar zal bevinden en waar de fotograaf verwacht wordt indien er zaken op diverse locaties gebeuren.

De planning kan worden opgesteld aan de hand van de Excel template.

Indien alle details reeds gekend zijn kunnen deze zaken ook worden besproken tijdens het eerste ontmoetingsgesprek.

Vier weken voor het huwelijk sturen we een vragenlijst op of kunnen we deze samen persoonlijk overlopen. Deze vragenlijst bevat vragen over de namen en foto’s van de belangrijkste klanten, contactgegevens, de verschillende locaties en details voor een vlot verloop van de dag.

Download: template planning

Timing: 4 weken voor huwelijk

De huwelijksdag

Fotografie van het huwelijk zoals afgesproken in de offerte + enkele extra mogelijkheden.

. . .

Pre-registratie foto album voor genodigden

Tijdens het avondfeest (eventueel ook tijdens de receptie) wordt op een tafel een iPad geplaatst. De gasten kunnen zich pre-registreren met hun persoonlijk e-mail adres om de foto’s te kunnen bekijken van het huwelijk. Zodra de foto’s beschikbaar worden gemaakt krijgt men een uitnodiging met een link naar de persoonlijke fotogalerij.

Naast de iPad worden ook visitekaartjes van de fotograaf gelegd.

Zijn er andere koppels aanwezig met trouwplannen? Word ik hun fotograaf dankzij jullie ontvangen zowel jullie als zij een fles champagne. Meer informatie volgt later.

Tweede fotograaf

Moeten er veel groepsfoto's en meer formele foto's worden gemaakt werk ik bij voorkeur met een tweede fotograaf. Terwijl ik het huwelijk vastleg met mijn eigen documentaire stijl kan een tweede fotograaf zich concentreren op de groepsfoto's en koppels. Te bespreken tijdens de offerte fase.

Een tweede fotograaf blijft doorgaans slechts een deel van de dag aanwezig.

Video

Op zoek naar iemand om het huwelijk ook met video in beeld te brengen? Ik werk regelmatig samen met enkele gespecialiseerde camera mensen en monteurs. Vraag naar de contactgegevens indien interesse.

Na het huwelijk

Wachten op de mooie resultaten, verwerking van de foto's, de herinneringen vereeuwigd in een uniek huwelijksalbum.

. . .

Verwerking foto’s

Het feest is voorbij en misschien vertrekken jullie onmiddellijk op huwelijksreis. Wanneer je terugkomt blijven er nog enkel de herinneringen over om jullie prachtige huwelijksdag te herinneren. En de foto’s en video’s om die mooie herinneringen terug naar boven te halen. Alle foto’s worden één voor één manueel geselecteerd. Ik wil graag dat elke foto afgewerkt worden tot in de kleinste details.

De verwerking van de foto’s wordt ten laatste 8 weken na het huwelijk afgewerkt.

Vaak is dit al vroeger klaar.

Foto galerij

Mogelijkheden als koppel

Met de persoonlijke toegangsaccount kunnen jullie alle foto’s online bekijken. Zijn er foto’s die jullie liever toch niet willen tonen kan je deze zelf verbergen voor het publiek.

Jullie ontvangen een ‘download credit’ waarmee tot 10 foto’s in hoge resolutie kunnen worden gedownload alvorens de eindfactuur wordt betaald. Deze kan je gebruiken om bijvoorbeeld een bedankkaartje te maken. Uiteraard kunnen wij deze ook voor jullie opmaken.

Het downloaden van de overige foto’s is mogelijk zodra de eindbetaling werd ontvangen. De foto galerij is beschikbaar voor 3 jaar. Daarna jaarlijks verlengbaar.

Het is ook mogelijk om vanuit de galerij rechtstreeks grote afdrukken, foto op canvas, MDF of dibond te bestellen.

Mogelijkheden voor de gasten

Gasten en familieleden die zich op voorhand hebben geregistreerd krijgen automatisch een e-mail zodra de foto’s van jullie huwelijk worden gepubliceerd. Eénmaal de foto’s publiek worden gemaakt kan de link ook met anderen worden gedeeld. De galerij wordt met een wachtwoord beveiligd zodat deze enkel door jullie gasten kan worden bekeken.

Gasten kunnen zelf door alle foto’s bladeren, deze als favoriet aanduiden, rechtstreeks delen op Facebook, Twitter of andere sociale media.

Het bespaart jullie ontzettend veel tijd. Je moet zelf geen selecties maken voor nonkel X of alle lieve collega’s. Verlies geen tijd met het selecteren, kopiëren naar CD’s of USB sticks en verzenden van foto’s: de gasten kunnen dat allemaal zelf doen.

In de galerij is het voor gasten mogelijk om foto afdrukken te bestellen. Voor elke fysieke bestelling ontvangt de gast eveneens een gratis digitale versie op hoge resolutie. Het is ook mogelijk grotere afdrukken om in te kaderen, foto op canvas, dibond of MDF te bestellen. De bestelde foto’s kunnen ofwel worden opgehaald te Mechelen of worden rechtstreeks opgestuurd.

Reeds klant?
Klik op onderstaande link om toegang te krijgen tot uw persoonlijke galerij.

Persoonlijke app met de meest memorabele foto’s

Duid in de persoonlijke galerij jullie meest memorabele en mooiste foto’s aan van het huwelijksfeest en de fotosessie. Van deze galerij wordt een app gemaakt die je op de smartphone en tablet kan installeren. Op die manier heb je deze foto’s voor altijd op zak en kan je heel makkelijk en snel de leukste momenten opnieuw meemaken. Deze app zal voor altijd blijven werken!

De app blijft voor eeuwig en altijd online staan.

Tip: extra foto's toevoegen na een aantal jaar? Gezinsuitbreiding en nieuwe foto's nodig? Plan een extra fotosessie en we voegen nieuw fotomateriaal toe.

Huwelijksalbum

Een huwelijksalbum is één van de meest duurzame mogelijkheden om herinneringen en foto’s decennia lang bij te houden. Mijn huwelijksalbums worden in Italië met de hand vervaardigd en wordt gemaakt met de best mogelijke materialen.

Maar ook aan de opmaak van het album wordt heel veel zorg besteed. Indien gewenst kan via de persoonlijke galerij een selectie worden gemaakt van foto’s die zeker niet mogen ontbreken in het album. De opmaak van het album start zodra alle foto’s werden aangeleverd, er een eventuele selectie van favoriete foto’s werd gemaakt en de volledige betaling werd ontvangen.

Reken voor de opmaak van het album op ongeveer 10 weken. Zodra de opmaak klaar is bezorg ik jullie een digitale versie ter goedkeuring. Na goedkeuring van het album mag je op minimum 4 weken productietijd rekenen. Ik verzeker je dat het het lange wachten waard is!

De keuze van het album wordt bepaald bij de offerte. Details zijn aanpasbaar tot de finale factuur wordt opgemaakt.

De mogelijkheden van afwerking en opties zijn eindeloos. Ik heb een een aantal standaard opties die de afgelopen jaren telkens veel succes kenden. Hiervan afwijken is uiteraard mogelijk zodat we samen een uniek pareltje kunnen samenstellen. De precieze keuze van het album en alle opties wordt liefst voor de aanvang van het huwelijk gekozen. U doet er overigens extra voordeel mee: wordt een album samen met de reportage besteld is een verlaagd btw-tarief van slechts 6% mogelijk. Wordt het album pas na het huwelijk besteld geldt het tarief aan 21%.

Offertes op maat zijn altijd mogelijk.

Bekijk de voorbeelden

Maak een makkelijkere keuze bij het bekijken van de demo huwelijksalbums. Ik kan je uitgebreid adviseren over de mogelijkheden en verschillen passend binnen jullie budget.

Meer informatie over de diverse mogelijkheden en workflow van huwelijksalbums.

Back-up van foto’s

Je zou het eerste koppel niet zijn die alle foto’s kwijt speelt door computerproblemen. Wij zorgen voor extra back-ups van alle huwelijksfoto’s en bewaren deze voor altijd. De foto’s worden zowel op eigen kantoor en in een kluis op een externe locatie bewaard + alle foto’s worden ‘in the cloud’ bewaard.

Wij bewaren de foto’s kosteloos maar vragen wel een vergoeding voor het verzamelen en opnieuw exporteren van de foto’s uit het archief.

Extra vragen?

Aarzel niet om jouw vragen of opmerkingen te stellen.